Spreker over pesten of cyberpestenLezing op congressen en evenementen

Met steeds grotere regelmaat ontvangen wij verzoeken van congressen en evenementen om een onderdeel als openingsspreker te verzorgen over pesten en de bewustwording dat pesten te stoppen is. Deze aanvragen zijn maatwerk en worden op maat voor de doelgroep gemaakt.


Lezing voor ondernemers

Pesten op de werkvloer wordt op veel bedrijven onderschat. Werkgevers geven er weinig aandacht aan. En dat terwijl 7,8 procent van de werknemers door collega’s gepest wordt, volgens onderzoeksinstituut TNO. Dit kost bedrijven gemiddeld 45.000 euro per geval per jaar.

Voor ondernemers is het belangrijk om te weten wat Pesten op het werk met iemand doet en wat dit met een team doet waar gepest wordt. Naast de emotionele schade voor de gepeste is er ook schade bij het team en de pester. Ook zien wij dat bij afdelingen waar er gepest wordt er meer personeelsverloop is en het ziekteverzuimpercentage hoger ligt.

Door pesten in uw organisatie aan te pakken verbeterd u de sfeer in uw organisatie. Om pesten duurzaam aan te pakken binnen een onderneming zijn er vele mogelijkheden, ook hier kan Patricia Bolwerk u een advies over geven (informeer naar Preventie Project Stop Pesten op het Werk).


Lezing voor scholen

Patricia Bolwerk houdt lezingen op scholen (op bo- en vo-scholen, cluster 4 scholen, ZMOK scholen) en gaat in op wat pesten is en wat je er tegen kunt doen.


Lezing voor stichtingen, verenigingen & sportclubs

Stichtingen, verenigingen en sportclubs zijn afhankelijk van leden en sponsorgelden. Door een actief beleid op te zetten en na te leven op het gebied van pesten & cyberpesten zal het makkelijker zijn om nieuwe leden te werven, huidige leden te behouden en succesvol sponsorgelden aan te trekken.


Lezing voor studenten

Patricia Bolwerk houdt lezingen voor studenten en kan pitches van studenten beoordelen of ondersteunen bij een debat

Daarnaast is Patricia Bolwerk beschikbaar voor PABO scholen waar studenten kunnen leren wat zij kunnen doen als er gepest wordt in de klas en wat zij na het afstuderen als docent kunnen verwachten.


Pesten is een groepsproces

Pesten is een groepsproces. Om pesten te kunnen stoppen is het nodig dat de hele groep/team/organisatie/klas beseft dat pesten te stoppen is en hoe zij dit kunnen doen!


Achtergrond Patricia Bolwerk

Patricia beschikt over zeer uitgebreide ervaringen met lezingen op het gebied van pesten en cyberpesten.

Patricia heeft Stop Pesten Nu op de kaart weten te zetten door haar drive en geloof dat pesten te stoppen is. Wilt u haar inspirerende verhaal ook een keer horen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met haar op.Bent u op zoek naar een inspirerend verhaal over pesten of cyberpesten?


Gastspreker (vanaf 20 min.)  € 125,-* exclusief BTW, reis- en parkeerkosten