Hoe voelt pesten?

 

Je voelt je soms eenzaam en gebroken ... 
 
 
 

 
  Alsof je op slot zit en je komt er niet meer zelf uit ...
  
 

Als je gepest wordt dan doet dit pijn. Je voelt je vaak gebroken en niet begrepen. Alsof je gevangen zit in een spinnenweb.

Deze pijn is vaak aan de buitenkant niet te zien, deze zit diep van binnen (alsof het een knoop in je buik is).

Soms lijkt het alsof het pesten alleen maar erger wordt en weet je niet wat je eraan kunt doen.


 
Weet dit: Niemand heeft het recht je om te pesten en er is iets aan te doen!
 
 
Wat er ook gezegd wordt: Het is NOOIT je eigen schuld als je gepest wordt. Onthoudt dat altijd!
 
 Het is ook belangrijk om te weten dat je niet alleen bent!
  

Praat erover

Als je gepest wordt dan is het ontzettend belangrijk om hierover te praten. Hier zijn een aantal redenen voor. Als eerste is het belangrijk dat jij je hart kunt luchten. Door het met iemand te bespreken kom je misschien ook wel tot ideeën of oplossingen. Daarnaast voorkom je dat deze ervaringen in jouw lichaam vast blijven zitten en dat dit jouw eigenwaarde en zelfvertrouwen aantast.

Ook pestkoppen profiteren van het feit als jij niemand iets durft te vertellen. Hierdoor durven zij dan weer door te gaan, ze weten dat ze dan toch niet geconfronteerd worden met hun gedrag. In feite maken wij het met name voor de pestkoppen makkelijk door hier niet over te praten en wij maken het voor ons zelf moeilijker.
 
Kies iemand die je vertrouwt om mee te praten. Dit kan je vader of moeder zijn? Maar ook vriendjes, broers, zussen, familie, buren of leerkrachten. Het moet iemand zijn waar jij je veilig voelt en dat jij het gevoel hebt dat hij/zij respectvol met jouw verhaal omgaat. Zoek dan samen naar oplossingen en meldt dat jij niet wilt dat iedereen het weet.

Geef duidelijk aan dat jij zoekt naar een goede oplossing zonder dat de pestkoppen gelijk weten dat dit van jou afkomstig is. Als je durft mag je het uiteraard openlijk oppakken en bespreekbaar maken maar de keuze hiervoor ligt bij jou. Jij moet je hier fijn bij voelen.

 

 
Kan pesten dan worden gestopt?
Ja, dit is zeker mogelijk. Door middel van individuele coaching of het volgen van een groepstraining krijg je tips en adviezen. Daarnaast leer je hoe je kunt reageren en oefenen wij in een veilige omgeving deze nieuwe vaardigheden.

Het pesten stopt niet onmiddellijk maar doordat je hier anders op reageert neemt dit wel af. Op een gegeven moment stopt het pesten vanzelf.

Gedurende het trainingstraject mag je contact met mij opnemen via Facebook, LinkedIn, Skype. Je kunt dan je tussentijdse vraag aan mij doorgeven en dan overleggen wij samen of dit kan wachten tot de volgende keer of dat direct contact gewenst is.
  
Jij kunt het!

Ik weet dat jij dit kunt leren! Ik geloof in jou. Hoe kan dat nou? Jij kent mij niet. Dat klopt maar ik weet dat iedereen het in zich heeft om dit te leren. Door het aanspreken van deze mooie kant van jou (en die heb je echt) en het aanbieden van de juiste tips en vaardigheden gaat het jou lukken.

Echt waar, geloof mij.

Ik begeleid, coach en steun jou gedurende het hele proces. Wil je weten hoe ik dit ga doen?  mail naar:
patricia@bolwerken.com
of bel: 06-20017161